Thursday, 31 March 2011

'Just Another Quote'

"there're other things that matter much more than romance" -Hlovate,Schubert's Serenade-
 

Wednesday, 30 March 2011

Harry Potter and the Deathly Hallows : Part 2

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,semua!

Adakah anda pembaca setia,penonton setia dan peminat setia Harry Potter?
Saya ada berita baik untuk anda,Harry Potter and the Deathly Hallows : Part 2 akan ditayangkan di Malaysia pada 14 Julai 2011!
Tak sabar nak tengok filem Harry Potter yang terakhir ni.Pasti Hebat..

It's going to be Fantastic-Daniel Radcliffe


Official  Poster

Tuesday, 29 March 2011

Terserempak Dengan Noh Hujan

Assalamualaikum,semua.
Ok,hari aku nak cerita  pasal aku  jumpa Noh Hujan kat One Utama.
Aku terserempak dengan dia masa kat surau OU.Noh dengan Ayish pergi jalan-jalan kat OU cari baju untuk konsert mentor.Akhirnya,sampai jugak hajat nak jumpa Noh Hujan sebab aku memang minat dengan Hujan.

Aku&Noh


Entry berkaitan:-

 

Rupa Doreamon Apabila Marah?

Hot Air Balloon Putrajaya 5

Adakah ini rupa doreamon apabila marah?


 

Nota:-Gambar ditangkap semasa 3rd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2011


Monday, 28 March 2011

Longest English Word!

The Official longest english word is
Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis is, according to the Oxford English Dictionary, "a factitious word alleged to mean 'a lung disease caused by the inhalation of very fine silica dust, causing inflammation in the lungs.






I think only the doctor know how to pronounce the 45-letter word!


How to pronounce the word pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis?

Sunday, 27 March 2011

Gamber Sekitar Earth Hour 2011

Ice Bear Oslo 2
 EARTH HOUR 2011
Photo Around The World Show Their Support To EARTH HOUR 2011

Video Gol Malaysia 1-1Etoile FC

Malaysia seri satu sama dengan Etoile FC bertempat di Stadium Jalan Besar,Singapura - 26 Mac 2011.Gol Malaysia disumbang oleh Ahmad Fakri Saarani dan gol Etoile FC oleh Hicham Bouchemial





SINGAPURA – Skuad bola sepak kebangsaan berjaya mengikat kelab dari Perancis yang merupakan juara Liga Singapura musim lalu, Etoile FC 1-1 pada aksi persahabatan di Stadium Jalan Besar di sini malam tadi.

Skuad Harimau Malaya mendahului seawal minit keenam menerusi tandukan cantik Ahmad Fakri Saarani hasil lambungan Asraruddin Putra Omar dari sebelah kiri untuk mengejutkan penjaga gol Etoile, Antonin Trilles.

Etoile turut memiliki dua peluang terbaik pada babak pertama tetapi kedua-dua tandukan penyerangnya, Jonathan Toto pada minit ke-18 dan 39 sekadar menggegar palang gol Malaysia yang dikawal Khairul Fahmi Che Mat.

Bermula babak kedua, Rajagobal membuat empat pertukaran dengan memasukkan Sharbinee Allawee Ramli, Fadhli Shas, Azidan Sarudin dan Ashari Samsudin menggantikan Khairul Fahmi, Muslim Ahmad, Amar Rohidan dan S. Kunanlan.

Namun Etoile pula yang berjaya menyamakan kedudukan pada minit ke-61 hasil rembatan kencang pemain tengah, Hicham Bouchemlal dari luar kotak penalti setelah memperdaya kapten Malaysia, Safiq Rahim.

Malaysia selepas itu memperoleh beberapa peluang terbaik untuk menambah jaringan tetapi percubaan Ashari (minit 72 dan 81) dan Norshahrul Idlan Talaha (88) berjaya diselamatkan Trilles tatkala Sharbinee di gawang Malaysia turut cemerlang menafikan beberapa percubaan berbahaya Etoile.

Menurut jurulatih kebangsaan, K. Rajagobal, dia mengambil risiko dengan membuat 10 pertukaran pemain sepanjang babak kedua bagi memberi peluang kepada ramai pemain mendapat pengalaman beraksi.

“Secara keseluruhan, saya puji komitmen tinggi para pemain yang bertahan dengan baik pada 10 minit terakhir dan kita turut hampir mendapat gol menerusi serangan balas,” kata Rajagobal ketika ditemui Kosmo! Ahad selepas perlawanan.

Sementara itu, dalam perkembangan lain, Safee Sali yang tidak dipanggil Rajagobal kali ini berjaya meledak dua gol untuk kelabnya, Pelita Jaya menewaskan Bontang FC 2-1 pada aksi Liga Super Indonesia di tempat lawan petang semalam.-KOSMO


Pelita Jaya 2-1 Bontang FC

Safee Sali menjaringkan gol pertama pada minit ke-59 melalui tendangan apabila mendapat umpanan dari Ruben Sanadi.Gol kedua pula tercipta hasil rembatan dari luar kotak penalti pada minit ke-72.Bontang FC merapatkan jurang apabila dihadiahkan sepakan penalti yang dijaringkan oleh Kenji Adachihara.

Follower ke-200




Tahniah buat pemilik Blog Me+lolipop vs high heels,Nur Hazimah sebab jadi follower ke-200 Blog Aku Dan Dunia.
Thanks You!

Saturday, 26 March 2011

Dream High | Korean Drama | .Hope.Love.Dream.


Saya dah habis tengok drama korea bertajuk Dream High.Inspiring.
Dream High bercerita tentang 6 anak muda yang bersekolah di sebuah sekolah seni 'Kirin Art High School' untuk merealisasikan impian mereka iaitu menjadi bintang.Drama ni berkisar tentang .Hope.Love.Dream. Drama Korea ni baru je habis broadcast kat korea,kira tengah hot sekarang ni.Watch it and you will love it!

Cast:Kim Soo-Hyun as Song Sam Dong,Taecyeon as Hyun Si Hyuk (Jin Guk),Bae Su Ji (Suzy) as Go Hye Mi,Ham Eunjung as Yoon Baek Hee,IU as Kim Pil Suk,Wooyoung as Jason.

Dance at Street.Dream High- Taecyeon, Wooyoung, Suzy, Soo Hyun, IU



Nota: IU sama umur dengan saya :)

Friday, 25 March 2011

Hits Blog Cecah Lima Angka

Alhamdulillah,Blog Aku Dan Dunia akhirnya mencatat satu lagi sejarah apabila total pageviews Blog ini mencecah 5 angka.Yea!.Saya bersyukur sangat-sangat.Terima kasih kepada semua yang membaca Blog Aku Dan Dunia.Walaupun pageview 5 angka agak sedikit bagi dunia blog tetapi bagi saya besar maknanya.Saya harap Blog ini terus mendapat sambutan dan dikunjungi..InsyaAllah.

Thursday, 24 March 2011

Thank You Allah



Thank You Allah,
Kerana memberi saya keputusan yang cemerlang,
Thank You Allah,
Kerana memberi kesempatan merasai kemanisan dunia,
Thank You Allah,
Kerana memberi peluang kepada saya,
Thank You Allah,
Kerana terus merahmati saya,
Thank You Allah.
Ku berharap Kau terus memberi kekuatan kepada diriku yang lemah ini,
Agar dapat ku teruskan perjuangan yang pasti penuh liku,
Untuk mendapat kebaikan dunia dan akhirat.

InsyaAllah.


Who is The Richest Men in Football?

Lionel Messi and Jose Mourinho are the richest men in football according to France Football magazine survey.


The 10 highest-earning footballers

1) Lionel Messi (Barcelona) - £26.9 million

2) Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - £23.9m

3) Wayne Rooney (Manchester United) - £18m

4) Kaka (Real Madrid) - £16.7m

5) David Beckham (LA Galaxy) - £16.5m

6) Ronaldinho (Flamengo) - £15.9m

7) Carlos Tevez (Manchester City) - £13.4

8) Frank Lampard (Chelsea) - £12.3m

9) Yaya Toure (Manchester City) - £11.9m

10) Thierry Henry (New York Red Bulls) - £11.5m

The five highest-earning managers

1) Jose Mourinho (Real Madrid) - £11.7m

2) Pep Guardiola (Barcelona) - £9.1m

3) Rafael Benitez (ex-Internazionale) - £8.8m

4) Fabio Capello (England) - £7.4m

5) Alex Ferguson (Manchester United) - £6m Link

Source

Wednesday, 23 March 2011

Keputusan SM Sains Alam Shah Dan Analisis SPM 2010

ASiSKL-01-Landmark
SM Sains Alam Shah,ASiS mendapat keputusan SPM 2010 yang cemerlang apabila masih mengekalkan kedudukan no 1 di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.Kedudukan sekolah-sekolah seluruh Malaysia masih belum diumumkan.

Seramai 6 orang pelajar ASiS batch Patriots yang merupakan batch ke-7 Sains Alam Shah mendapat 10A+ manakala 90+ orang pelajar mendapat 10A.Gred Purata Nasional (GPN)Asis pula ialan 1.312.


congrats to all OASIS0910..!
Alhamdulillah.

Update:ASiS mendapat no 6 dalam ranking SBP!



Turut dilampirkan ialah Analisis SPM 2010 Malaysia

PUTRAJAYA, 23 Mac (Bernama) -- Seramai 9,239 calon berjaya mendapat keputusan gred cemerlang (A+,A dan A-) dalam semua mata pelajaran bagi keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun lepas berbanding 7,987 calon pada 2009 iaitu peningkatan seramai 1,252 calon.

Keputusan itu adalah yang terbaik dalam tempoh empat tahun, kata Ketua Pengarah Pelajaran Datuk Abd. Ghafar Mahmud semasa mengumumkan analisis keputusan SPM di sini Rabu.
Beliau berkata seramai 363 calon berjaya mendapat A+ bagi semua mata pelajaran yang diduduki berbanding 214 calon pada 2009 dan calon yang mendapat sekurang-kurangnya kepujian atau gred C bagi semua pelajaran juga meningkat iaitu daripada 60,114 calon kepada 68,114.

"Bilangan calon yang memperoleh pencapaian semua A, meningkat bagi calon yang mengambil sembilan dan sepuluh mata pelajaran sementara pencapaian calon yang mendapat semua A bagi yang mengambil 11 dan 12 mata pelajaran adalah menurun," katanya.

Katanya bilangan calon yang gagal atau memperoleh gred G bagi semua mata pelajaran pula katanya, menunjukkan penurunan seramai 104 calon iaitu seramai 2,773 pada tahun lepas berbanding 2,877 pada 2009.
Abd Ghafar berkata pencapaian calon sekolah swasta dan calon sekolah tajaan agensi selain kementerian, seramai 40 calon berjaya memperoleh gred cemerlang semua mata pelajaran berbanding 41 calon pada 2009.

Bagi calon yang berkeperluan khas pula, 319 calon berjaya mendapat sijil SPM dan daripada jumlah itu tujuh calon mendapat keputusan semua A bagi semua mata pelajaran yang diduduki.

Mengenai pencapaian mata pelajaran pula 55 mata pelajaran menunjukkan peningkatan prestasi melebihi tiga peratus untuk gred cemerlang, 39 lagi stabil dan sembilan menurun.

Bagi gred kepujian (B+,B,C+,C) sebanyak 18 mata pelajaran meningkat, 43 stabil manakala 42 menurun dan kategori lulus pula (D dan E) sebanyak lima mata pelajaran adalah stabil dan 31 lagi menurun melebihi tiga peratus.

Abd Ghafar berkata bagi kategori gagal (G) enam mata pelajaran menunjukkan penurunan, 93 stabil dan empat meningkat.

Mengenai pencapaian sekolah pula, sebahagian besar sekolah dirumuskan berada dalam kategori pencapaian sekolah Cemerlang, Baik dan Memuaskan, hanya sebilangan kecil iaitu 66 sekolah memperoleh pencapaian berpotensi.

Beliau berkata pencapaian calon mengikut lokasi turut meningkat dan jurang perbezaan antara bandar dan luar bandar dapat dikurangkan sebanyak 0.18 Gred Purata Nasional (GPN).

"Pencapaian calon luar bandar dalam mata pelajaran Bahasa Melayu dan Sains adalah lebih baik daripada pencapaian di bandar sementara jurang prestasi dalam Bahasa Inggeris, Sejarah, Matematik, Pendidikan Islam dan Pendidikan Moral masih perlu dipertingkatkan," katanya.

-- BERNAMA


Nota:SM Sains Alam Shah masuk tv1..Wah,dah popular.Style la.

What's New in Firefox 4


Browsing Made Easy

-Awesome Bar



-Improved Interface

Tabs on Top
Firefox Button (Windows and Linux)
Bookmark Button

-Tabs

App Tabs
Switch-to-Tab
Organize your Tabs with Panorama

-Easy Search

Integrated Web Search
Smart Keywords


High Performance

-Super Speed

-Real World Performance

-Hardware Acceleration


Advanced Security

-Instant Web Site ID

-Content Security Policy

-Anti-Malware


The Cutting Edge

-Newest Web Technologies

-Upgrading Forms

style="font-style: italic;" class="feature">

-Next-Generation Graphics

-Stylin’ Pages with CSS3


And A lot More

Arctic Monkeys News|Album Come Out Soon|New Music Video

Arctic Monkeys fourth album Suck It and See will be released on 6 June 2011.The band worked with producer James Ford on this album and promise a more "vintage" style.The music video for "Brick by Brick" was released shortly before the album details were revealed on March 10.The album was recorded in Sound City Studios in Los Angeles in 2010 and 2011



Actic Monkeys-Brick by Brick

Tuesday, 22 March 2011

Kepada Semua Yang Bakal Mengambil Keputusan SPM 2010 | Selamat Maju Jaya!

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,rakan-rakan yang lahir pada 1993.

Esok bakal menjadi hari bersejarah buat hidup saya dan rakan-rakan semua.Saya ingin mengucapkan 'Semoga Berjaya' ,'Good Luck' ,'祝你好運 (zhù nǐ háoyùn)' ,நல் வாழ்த்துக்கள் (nal vaazthukkal) & '(bit-tawfīq) بالتوفيق!' kepada semua.Saya turut ingin meminta maaf sekiranya ada yang terasa hati dengan percakapan atau perbuatan saya kerana sesungguhnya manusia tidak terlepas melakukan kesilapan.Harap dimaafkan.
InsyaAllah,kita akan mendapat keputusan yang cemerlang...Amin...

Semoga segala Impian menjadi kenyataan!



Thanks Nuffnang!


To:Cik Nuffnang
From:Haz


Dear,Cik Nuffnang

Hai,harap-harap sihat sentiasa disana.Saya menulis surat ini untuk mengucapkan berjuta-juta ungkapan terima kasih&thanks you kepada Cik Nuffnang yang disayangi.Ucap tersebut disampaikan kepada Cik Nuffnang kerana telah menberi peluang kepada Blog Aku Dan Dunia untuk menyiarkan iklan Buffered Earning.Love It So Much!

With Love,Haz




Nota:BE menyebabkan saya makin galak dan suka blogging.

Monday, 21 March 2011

5 Celebrities That Reveal Themselves as Hardcore Gamers

Popular perception depicts a gamer as a bespected, geeky teen. But here are 5 of the hottest celebrities that have come out of the gaming closet, revealing themselves to be hardcore gamers.

1. Cameron Diaz
-Massive-Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG), World of Warcraft (affectionately abbreviated as WoW)

2. John Cena
Command & Conquer series, stating that he’s been on the game since Tiberian Sun.Cena also enjoys Madden and other sports game, and even takes his WWE trash-talking with it.


3. Mila Kunis

One after another, beautiful actresses begin to reveal themselves as hardcore gamers. Another long time fan of WoW.

4. Megan Fox

The Transformers star isn’t involved in WoW (finally!) but instead indulges herself in Mortal Kombat. We don’t know who Fox’s lucky sparring partner is, but we’re sure there would be a long queue of gamers wanting to eat a fatality or two from her.

5. Vin Diesel
Aside from WoW, Vin Diesel also used to play Dungeons and Dragons (props to him) in his younger days but he has since “moved on with the generation”. Fast and furious indeed

Sunday, 20 March 2011

Night Glow | 3rd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2011

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,Readers.

Semalam,Saya pergi Putrajaya bersempena 3rd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2011.Saya pergi malam sebab nak tengok 'Night Glow'-persembahan menggunakan Hot Air Balloon,Light and Music.Really Beautiful.

Enjoy The Picture!














A lot of visitor!

Saturday, 19 March 2011

Bank Negara Malaysia Scholarship Award 2011 / 2012 Academic Session


Biasiswa Bank Negara untuk 2011/2012 telah diumumkan untuk lepasan SPM 2010.


FIELD OF STUDIES:

  • Economics
  • Accounting
  • Actuarial Science
  • Banking and Finance
  • Corporate Finance
  • Islamic Banking and Economics
  • Law
  • Shariah Law
  • Information Technology
  • Mathematics

A. PRE UNIVERSITY ( Click here to apply )
(Application will be available after the SPM 2010 results are announced)

  • CAMBRIDGE A-LEVEL, AMERICAN FOUNDATION PROGRAM, SOUTH AUSTRALIAN MATRICULATION


Minimum Requirements

  • Passed the 2010 SPM examination with at least 8As (A and A+ only)
  • Not exceeding 19 years old of age on 1 July 2011

Additional Requirements

  • Good command of the English language, both written and oral
  • Flexible, versatile and posses high teamwork capabilities
  • Excelled in both extra-curricular activities and sports

Sponsorship to pursue Bachelor Degree (Honours) at foreign universities will be extended subject to meeting the approved criteria.


Source

Saya Join Bloglist Yuyu Zulaikha



Yuyu Zulaikha buat bloglist baru wei,cepat2..

Friday, 18 March 2011

Apartment View


Apartment View, originally uploaded by wme6242.

Place:UK Perdana,Selangor

Thursday, 17 March 2011

Virus Jenguk KomputerKu.

Benda ni berlaku masa ibu saya tengah nak layan internet,baca berita.Ibu saya kata dia cari malaysiakini.Lepas tu mungkin tersalah tekan laman web,virus pun masuk.Saya masa tu,keluar dengan kawan tengok wayang.Bila balik je,tengok komputer dah kena virus.

Nasib baik virus yang masuk,tak berapa kuat.Maksudnya tak la sampai tak boleh buka langsung komputer.Virus dia lebih kepada dia kawal komputer tapi tak sepenuhnya.Internet masih boleh guna,so apa lagi terus mencari macam mana nak buang virus tu.Cari punya cari,akhirnya dapat.Malwarebytes' Anti-Malware.Yes,satu-satunya yang boleh buang virus tu.Saya pakai avira antivir.Itu pun tak boleh nak detect virus tu.

Ini la virusnya, virus security tool

Ini serba sedikit tentang virus tu.

Security Tool, otherwise known as SecurityTool, is a rogue anti-spyware program from the same family as System Security. This program is promoted through the use of Trojans and web pop-ups. When this rogue is promoted via a Trojan it will be installed onto your computer without your permission or knowledge. When promoted via web pop-ups, you will be shown a pop-up when browsing the web that states your computer is infected. If you click on the pop-up you will be brought to a page that shows an advertisement that pretends to be a fake online anti-malware scanner. At the end of the advertisement, it will state that there are infections and then prompt you to download and install Security Tool onto your computer.


Thanks to this website,bleepingcomputer.com

Wednesday, 16 March 2011

Chris Medina-What Are Words | Aspiring Song

Chris Medina, another aspiring singer with one of the saddest stories in American Idol history.

The judges met this 27-year old during auditions in Milwaukee. He was accompanied there by his fiancee, Juliana Ramos. As viewers will discover, Medina proposed to Ramos two years ago, only for her to be involved in a major car accident in October 2009. The tragedy left her with brain damage, nearly paralyzed.


Chris Medina-What Are Words

Tuesday, 15 March 2011

Manchester City VS Manchester United | FA Cup Semi-Final


Perlawanan klasik antara Manchester City dan Manchester United akan berlaku di Stadium Wembley pada bulan depan.Perlawanan tersebuat bakal menentukan slot perlawanan akhir Piala FA.City meneruskan kemaraaan ke separuh akhir Piala FA apabila menewaskan Reading dengan 1-0.City menang menerusi tandukan deras Micah Richards pada minit ke-74.

United pula menempah perlawanan bertemu City apabila membenamkan pasukan Arsenal kendalian Arsene Wenger dengan menerusi jaringan Fabio da Silva dan Wayne Rooney.
Perlawanan klasik tersebut pastinya akan dinanti-nanti.

Pada satu lagi perlawanan suku akhir, Stoke City turut menamatkan penantian panjang mara ke separuh akhir sejak 1972 setelah mereka berjaya menundukkan West Ham United 2-1 di Stadium Britannia.

Pada aksi separuh akhir nanti, Stoke bakal berdepan Bolton yang menundukkan Birmingham 3-2, Sabtu lalu.
Kosmo


"Ia pasti akan menjadi satu perlawanan yang menarik dan saya gembira kerana kami dapat beraksi di Wembley. Tapi ia hanyalah separuh akhir dan kami mahu mara ke final."-Mancini

Monday, 14 March 2011

Stone Cold Also Come Back


After The Rock Come Back,It time for Stone Cold Steve Austin.


Cole had planned to have former WWE champ JBL referee the match, but Stone Cold had other plans, reducing Cole to tears and performing a Stone Cole stunner on JBL. After laying down some whoop-ass, Stone Cole poured a beer on the limp, lifeless body of Michael Cole.

During the 2011 Stone Cold Steve Austin return to the WWE, it was announced that he will be the referee a match between Michael Cole and Jerry 'The King' Lawler at Wrestlemania 27.



Sunday, 13 March 2011

Saturday, 12 March 2011

'Beady Eye' After Oasis Split


Oasis is gone but come Beady Eye

Beady Eye was formed by the other three core members of the 1999-2009 incarnation of Oasis, namely singer Liam Gallagher, guitarist Gem Archer, and bassist Andy Bell who switched back to guitar in Beady Eye, together with live drummer Chris Sharrock, who became a full time member of the new groupJe.ff Wootton and Matt Jones will perform live bass and keyboard duties.

Released Singles:-
  1. Bring The Light
  2. Four Letter Word
  3. The Roller


Debut Album Different Gear, Still Speeding released on 28 February 2011.


"I feel I'm in the best band that is on this planet, right here today,"
-Liam Gallagher

Enjoy,Beady Eye-The Roller

Friday, 11 March 2011

Keputusan SPM 2010 Bakal Keluar Pada 23 Mac 2011(Confirm)


Tarikh Rasmi Keputusan SPM 2010 telah diputuskan dan akan dikeluarkan pada 23 Mac 2011,bersamaan hari rabu.Tarikh tersebut diconfirmkan melalui suratkhabar New Street Times.

KUALA LUMPUR: The Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) examination results will be out on March 23.

Education director-general Datuk Abdul Ghafar Mahmud confirmed the date yesterday with the News Straits Times.

Between Nov 23 and Dec 20 last year, some 467,970 candidates sat the SPM examination at 3,594 centres nationwide.


There has been much speculation on various online channels such as blogs and social networking sites about the date the results will be released.


Dapat info ni dari kawan aku,visit his blog
Kalau tiba kementerian tukar tarikh result keluar,jangan salahkan aku k.


Nota Kaki:Harap-harap dapat keputusan yang cemerlang.Doakan ye,:).Insyaallah.

Disappointed

Disappointedwith myself..

'Every man have their own musibah,agar mereka redha dengan ketentuan Allah'

Thursday, 10 March 2011

Post yang ke-200!


Alhamdulillah,bersyukur pada Allah.

From Friday 17 October 2008 until now thursday 10 March 2011,sudah lebih 2 tahun 4 bulan dah blog ni wujud.Mula dari pertengahan tingkatan 3 yang pada dasarnya hanya suka-suka buat blog ni sampai sekarang lebih serius menulis blog kerana kebosanan menganggur sambil menunggu keputusan SPM yang bakal mendatang.

Mula-mula aku berblogging lepas habis PMR sebab banyak masa terluang.Masa tu blogging saja-saja je,hanya untuk berkongsi apa-apa pun.Lepas tu,masuk tingkatan 4 dapat masuk SBP yang bermaksud aku duduk asrama.Bila dah duduk asrama,blog ni pun berhapuk la selama lebih kurang 2 tahun.Habis SPM,aku pun terfikir nak aktif balik blogging.

Bagi aku Blog Aku Dan Dunia ni dah melalui perubahan yang ketara lepas aku terfikir nak aktif semula.Masa tu la aku dapat tahu tentang maksud ping,ping site seperti gengblogger, nuffnang(boleh wat duit),SEO(walaupun tak pandai),blogwalking,apesal.com,shoutbox dan komuniti blogger kat facebook yang telah menyebabkan blog aku mempunyai widget yang banyak disidebar.

Walaubagaimanapun,pada pendapat aku blog aku ni bergerak ke arah yang positif. Alhamdulillah.Blog Aku Dan Dunia yang tidak seberapa ni sudah mencapai post yang ke 200.Oleh itu,aku nak buat list Blog Aku Dan Dunia TOP 5 POST bersempena post yang ke 200 ni.

BLOG AKU DAN DUNIA TOP 5 POST


1)Mokhtar Dahari-Lagenda Malaysia

2)Selamat Hari Raya Aidiladha

3)Sekolah Menengah Sains Alam Shah

4)Cantik Dapur

5)Dajjal-The King of the World Conspiracy





Selain itu,Blog Aku Dan Dunia turut mendapat follower yang ke 150.Tahniah kepada miss zymah


Penutupnya,aku ingin ucapkan jutaan terima kasih kepada semua follower,visitor dan kawan-kawan yang telah banyak memberi semangat agar aku dapat terus blogging.Aku juga ingin meminta maaf sekiranya terdapat silap dan salah yang telah menguris hati sesiapa,harap dimaafkan.




Akhir kata,Yang Terbaik Untuk Blog Aku Dan Dunia!
-Haz

Siaran Langsung Pakistan VS Malaysia(Final result 0-0)Malaysia Mara

Live streaming using text at facebook sbb tak dapat siaran daripada pakistan atas sebab-sebab tertentu..Malaysia VS Pakistan 9 MAC 2011

Link

Edit: Pakistan 0-0 Malaysia...
Malaysia mara dengan agregat 2-0..
Tahniah Malaysia!

Wednesday, 9 March 2011

9 Mac 2011 | Pakistan VS Malaysia


Perlawanan Kelayakan Olimpik London 2012 (Asia)


Perlawanan Pertama:Malaysia 2-0 Pakistan


Perlawanan Kedua:-
Pakistan VS Malaysia

Lokasi:Stadium Punjab,Lahore

Masa:Sekitar 11 Malam waktu Malaysia


KESEBELASAN KEMUNGKINAN MALAYSIA:

Khairul Fahmi Che Mat (kapten), Mahali Jasuli, Muslim Ahmad, Fadhli Shas, Affize Faisal Mamat, Wan Zaharulnizam Wan Zakaria, K. Gurusamy, Gary Steven Robbat, Fandi Othman, Irfan Fazail, Ahmad Fakri Saarani.


“Semua pemain nampaknya mendapat cukup rehat sepanjang hari ini (semalam). Saya percaya para pemain sudah bersedia untuk turun menghadapi Pakistan esok (malam ini) tanpa sebarang masalah.” -Kim Swee

“Pengalaman perlawanan pertama lalu mengajar barisan pertahanan untuk tidak terperangkap dengan corak permainan hantaran jauh yang hampir menghukum pasukan negara.”

-Muslim

Edit:

Live Pakistan VS Malaysia Link

Tuesday, 8 March 2011

Siapa Nak Gemuk | Ada Burger Baik Punya

NORWICH - Satu burger gergasi yang didakwa terbesar di Britain mengandungi 13,000 kalori menjadi menu hidangan tengah hari di Restoran Over De Flames, Norwich, lapor sebuah akhbar semalam.

Mempunyai diameter berukuran 30 sentimeter, burger yang diberi nama Over de Flames itu mengandungi tiga kilogram daging lembu dan 40 keping keju serta dihidang bersama sos tomato, mayonis, dua biji bawang, tiga biji tomato dan salad.

Pemilik restoran itu, Sudeep De yang mewarisi perniagaan daripada bapanya pada bulan September tahun lalu mendapat inspirasi menghasilkan burger gergasi itu selepas menonton rancangan televisyen Amerika yang bertajuk Man v Food.

Burger Over De Flames itu berharga £30 (RM148.70) tetapi ia percuma jika pelanggan berjaya menghabiskan makanan itu dalam masa dua jam.

Dia kini menawarkan £200 (RM989.70) kepada sesiapa yang berjaya menyahut cabaran menghabiskan burger tersebut.

Sehingga kini hanya 26 orang yang tampil untuk mencuba menghabiskan burger dan hidangan sampingan seperti kentang goreng.

Namun, mereka semuanya gagal untuk menghabiskan burger tersebut. - Agensi

Monday, 7 March 2011

Pentingnya Takbiratul Ihram


Riwayat Abdurrazaq dari mujahid Katanya,"Saya mendengar salah seorang dari para sahabat (saya tidak tahu namanya,yang pasti ia ikut dalam perang badar)ia berkata kepada anaknya,'Apakah kau ikut berjemaah bersama kami?'Anakna menjawab,'Ya!'Ia bertanya lagi,'Apakah kau mendapat takbiratul ihram?'Anaknya menjawab,'Tidak!'Ia berkata,'Takbiratul ihram yang kau lewatkan itu lebih baik dibandingkan seratus unta bermata hitam'(musshannaf Abdurrazaq I:528-529)

Takbiratul ihram yang dimaksudkan ialah takbiratul ihram bersama imam(semasa imam masih rakat pertama)

Unta bermata hitam merupakan unta yang berkualiti tinggi dan bermutu.Untuk menunjukkan pentingnya takbiratul ihram,kita akan anggarkan seekor unta berharga RM7000.

RM7000X100=RM700 000

Kesimpulannya:Takbiratul ihram lebih baik berbanding RM700 000.Betapa besarnya takbiratul ihram bersama imam.
Sumber

Sunday, 6 March 2011

SpongeBob SquarePants versi Adikku



Lukisan ni adik aku yang lukis untuk pendidikan seni sekolah dia.Kuat betul pengaruh spongebob squarepants ini dalam minda kanak-kanak.

p/s:cantik x lukisan tu?

Saturday, 5 March 2011

RANGO 10 Mac 2011


Ini aku ada filem baik punya.Filem Rango.Dari director 'Pirates Of Caribbean'dan suara watak utama oleh Johnny Deep,mesti best!

Plot:
Rango is a chameleon who lives in a terrarium and constantly seeks to fit in with his surroundings.He finds himself removed from his contemporary American southwest surroundings and ends up in an Old West town in the middle of the Mojave Desert called Dirt, which is populated by various desert critters garbed like characters out of Western fiction. Thinking himself a hero, Rango establishes himself as the town's Sheriff, not knowing that people who have held that title do not fare very well in Dirt. In "an existential crisis", Rango comes to question everything about himself.


Watch Rango Trailer

Malaysia 10 March 2011

Friday, 4 March 2011

Jom Join Bloglist Blogger Baru!



Join.Join.

iPad2 From Apple

just amazing


iPad2 is revealed.

Berita baik semua,iPad2 yang sangat dinanti-nantikan dah keluar.Seperti biasa,iPad2 menunjukkan peningkatan yang besar berbanding iPad.

Apple New Features:-

  • 33 percent thinner and up to 15 percent lighter.
  • Two powerful cores in one A5 chip mean iPad can do twice the work at once.
  • With up to nine times the graphics performance, gameplay on iPad is even smoother and more realistic.
  • 10-hour battery life
  • You’ll see two cameras on iPad — one on the front and one on the back[Facetime]
  • iOS 4 is the operating system for iPad
  • and many more





Thursday, 3 March 2011

Tshirt Hujan-Lonely Soldier Boy

posing entah apa-apa



Status:Aku sangat gembira :)
Finally,dapat jugak beli Tshirt Hujan(my favourite band)
Walaupun lambat sikit dapat tshirt ni tapi berbaloi rasanya.
bagi aku tshirt lonely soldier boy ni memang smart and style.
Hujan ada jugak jual hoodie dan jacket.
Abang aku sambar hoodie hujan(ala yang Anwarhadi pakai tu)
Memang family hujan la family aku..
Akhir kata,Support Hujan!


Siapa2 nak tengok2 Tshirt hujan boleh la klik link di bawah
Morning Rocket

Wednesday, 2 March 2011

Dapat Buffered Earning Dari Nuffnang Dan Tips Dapat BE


Entry ini aku buat bukan nak bangga ke apa2,aku cuma nak bagi semangat dekat blogger2 lain.

Okey,bagi aku cara nak dapat duit dari nuffnang ialah melalui BE atau Buffered Earning.Nuffnang sendiri yang akan beri BE kepada mana2 blog.BE ni pendapatannya berdasarkan page views blog tersebut.Kalau page views blog tersebut tinggi maka banyak la duit dapat.Blogger baru pun boleh dapat BE.


So,macam mana nak dapat BE?

Letak ketiga-tiga ads nuffnang dan letakkan di tempat yang paling tinggi(strategik)Hantar ticket kepada nuffnang.Ticket bermaksud pertanyaan.
Cara nak hantar ticket kat nuffnang ialah:-
1st) Sign in kat nuffnang.
2nd) Klik contact us.
3rd) Pilih Blogger Enquiries/Suggestions dan tekan next.
4nd) Tulis apa yang ingin ditanya kepada nuffnang dalam bm atau bi.
5nd) Pastikan anda meletakkan priority kepada high untuk mendapat balasan yang cepat.


Update blog anda setiap hari(sekurang-kurangnya 1 post sehari).Ini untuk menunjukkan blog anda aktif.

Update blogger bio dan update survey(kat blog manager) di website nuffnang.

Tulis satu entry yang memberi backlink kepada nuffnang.Cth:Nuffnang Malaysia.

Kepada yang baru mendaftar kena la sabar sebab sekarang ni makin banyak blog bak cendawan tumbuh selepas hujan.Nuffnang pun makin sibuk.

In addition, please take note that you're fairly new to our community and it takes a while for us to monitor your traffic consistently before we can propose your blog for any campaigns. Please be patient and we assure you that you'll receive ad campaigns from our advertisers as long as all your ad spaces are optimized.

Cheers,
Teoh Xinxian
Blogger Relations Executive


Nota kaki:Terima Kasih nuffnang sebab bagi BE :)

Tuesday, 1 March 2011

Bilakah Tarikh Keputusan SPM 2010?


Bilakah Tarikh Keputusan SPM 2010?
Salah satu tarikh yang popular iaitu 28 februari berlalu begitu sahaja.
Tarikh lain yang menjadi bualan dan ramalan ialah
14,17 dan 23 Mac dan ada jugak yang memperkatakan keputusan akan keluar bulan april..
Apa yang boleh kita buat ialah perbanyakkan doa dan tawakkal kepada Allah.
Bilakah tarikh keputusan SPM 2010 yang sebenar?
Kita nantikan..


Layan video ni dulu..Hitler dan Keputusan SPM



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...